Com aconseguir sentir-se com a casa en una oficina de treball

Comparte en redes

Sentir-se com a casa en una oficina de treball pot marcar una gran diferència en la teva productivitat, benestar i satisfacció laboral. Aquí hi ha alguns suggeriments per a crear un ambient acollidor i confortable en el teu espai de treball:

 

  1. Personalitza el teu espai:

Agrega tocs personals al teu escriptori o oficina, com a fotografies, plantes, objectes decoratius o qualsevol cosa que et faci sentir connectat amb la teva llar. Tenir elements familiars a la vista pot ajudar a crear una sensació de familiaritat i comoditat.

 

  1. Organitza i buida el teu espai:

Un ambient desordenat pot afectar negativament el teu benestar. Mantingues el teu espai de treball net i organitzat. Utilitza organitzadors, arxivadors i prestatges per a mantenir les teves pertinences en ordre i a mà.

 

  1. Il·luminació adequada:

La il·luminació juga un paper important en l’ambient de treball. Tracta d’aprofitar la llum natural tant com sigui possible i agrega llums o llums adequades per a crear una atmosfera agradable.

 

  1. Tria els colors apropiats:

Els colors tenen un impacte en el nostre estat d’ànim. Opta per colors relaxants i que t’agradin per a la decoració del teu espai. Tons suaus i neutres poden ser una bona elecció.

 

  1. Música o sons relaxants:

Si és possible, escoltar música o sons relaxants mentre treballes pot ajudar a crear un ambient més casolà. Utilitza auriculars si necessites mantenir la concentració i evitar distraccions als teus companys de treball.

 

  1. Espais compartits amigables:

Si treballes en un espai d’oficina compartit, assegura’t que hi hagi àrees comunes acollidores. Pots proposar la creació d’una zona de descans amb sofàs o cadires còmodes, una petita biblioteca o fins i tot una cafeteria amb begudes i refrigeris per als moments de pausa.

 

  1. Elements que t’inspirin:

Col·loca elements inspiradors en el teu espai de treball, com a cites motivadores, imatges de les teves metes professionals o projectes que t’entusiasmin. Aquests recordatoris positius poden ajudar-te a mantenir una actitud positiva i enfocada.

 

  1. Connexions amb els teus companys:

Fomentar relacions pròximes amb els teus companys de treball pot fer que et sentis més còmode en l’ambient laboral. Participa en activitats d’equip, esmorzars conjunts o fins i tot reunions informals després del treball per a crear llaços més pròxims amb els teus col·legues.

 

  1. Flexibilitat en el treball:

Si la teva empresa permet una certa flexibilitat en el treball, intenta fer ajustos que et facin sentir més còmode. Pots optar per un horari flexible, treballar alguns dies des de casa o dur a terme unes certes tasques en un espai més relaxat dins de l’oficina.

A continuació, per a aconseguir una millor comoditat en l’espai de treball, et deixem uns consells per a aquest estiu.

 

Tips de supervivència en l’oficina a l’estiu

L’estiu pot presentar desafiaments addicionals en l’oficina a causa de la calor i les altes temperatures. Aquí tens alguns consells de supervivència per a mantenir-te fresc, productiu i còmode durant els mesos d’estiu en l’entorn laboral:

 

  1. Hidratació constant:

Beu molta aigua durant tot el dia per a mantenir-te hidratat. Porta una ampolla d’aigua amb tu i assegura’t d’emplenar-la regularment. La hidratació adequada t’ajudarà a mantenir-te alerta i a prevenir la deshidratació.

 

  1. Vesteix adequadament:

Tria roba lleugera i fresca en colors clars. Opta per materials transpirables com el cotó o el lli. Evita peces ajustades o sintètiques que poden augmentar la sensació de calor.

 

  1. Utilitza ventiladors o condicionadors d’aire:

Si és possible, col·loca un ventilador o condicionador d’aire en el teu espai de treball per a mantenir l’ambient fresc. Assegura’t que el flux d’aire sigui adequat i no estigui dirigit directament cap a tu per a evitar refredats.

 

  1. Organitza el teu horari:

Aprofita les hores més fresques del dia per a fer tasques que requereixin més concentració. Programa reunions o activitats que no impliquen esforç físic per a les hores més caloroses.

 

  1. Pren pauses i descansos:

Fes pauses regulars per a descansar i refrescar-te. Aixeca’t del teu escriptori, fa una passejada breu o cerca un lloc amb ombra per a relaxar-te. Les pauses t’ajudaran a recarregar energies i a mantenir la concentració.

 

  1. Aprofita la llum natural:

Si és possible, aprofita la llum natural i apaga les llums artificials en la teva oficina. Això no sols t’ajudarà a estalviar energia, sinó que també proporcionarà una il·luminació més agradable i menys calorosa.

 

  1. Usa protector solar:

Si tens l’oportunitat de sortir a l’aire lliure durant l’horari d’esmorzar, assegura’t d’aplicar protector solar per a protegir-te dels raigs del sol i evitar cremades.

 

  1. Esmorzars lleugers i frescos:

Opta per menjars lleugers i frescos durant els dies calorosos. En lloc de menjars pesats, tria amanides, fruites i altres aliments que t’ajudin a mantenir-te hidratat.

 

  1. Organitza esdeveniments d’equip:

Aprofita l’estiu per a organitzar esdeveniments d’equip a l’aire lliure, com a pícnics o activitats esportives. Això pot fomentar la companyonia entre els empleats i brindar un ambient més relaxat i divertit en l’oficina.

 

  1. Comunicació oberta:

Si la calor t’afecta o notes que algun company l’està passant malament, no dubtis a comunicar-lo als teus superiors o a recursos humans. És important mantenir una comunicació oberta i col·laborativa per a garantir el benestar de tots els empleats.

Centre de negocis Barcelona Business Centers

En el nostre edifici per a empreses comptem amb totes les comoditats perquè el teu estiu al  treball sigui més senzill i reconfortant. La climatització així com la nostra zona de descans, seran de gran ajuda perquè no perdis la concentració amb les altes temperatures.

Recordar, que la nostra privilegiada ubicació està envoltada d’una àmplia oferta de restauració i d’oci, i està ben connectada per diverses vies de transport públic, facilitant els moments de descans i d’accés a l’edifici durant aquesta època de calor.

Si vols més informació sobre els serveis que tenim disponibles no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Entradas relacionadas

Obrir xat
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋 Com et podem ajudar?