Els nòmades digitals

Centro de negocios barcelona

Comparte en redes

A Businesscenters Barcelona comptem amb zones de treball que es lloguen per hores, dies o per l’espai de temps que els clients necessitin. Aquest tipus de serveis sol ser molt demandat per professionals que estan de pas a la ciutat, que romanen en un mateix lloc durant estades curtes o mitjanes.

El lloguer per hores es demanda sobretot per als nostres serveis de sales de formació, sales de reunions, sales per a videoconferències, despatxos i zona de coworking. En el post d’avui anem a parlar-vos d’un perfil molt concret que està en auge entre els nostres clients: els nòmades digitals. Si vols conèixer una mica més a aquests professionals, continua llegint.

digital nomad barcelona

Què és un nòmada digital?

Un nòmada digital és una persona que combina la seva vida laboral amb la seva passió pels viatges, utilitzant la tecnologia com a mitjà per exercir l’activitat per la que obté la seva remuneració.

Són professionals que treballen en remot, a distància, ofereixen els seus serveis des de qualsevol part de món, l’únic que necessiten és el seu dispositiu electrònic (pc, mòbil o Tablet) i una connexió a internet.

 

Com és un nòmada digital i el seu estil de vida

Són persones que estimen la llibertat, viatjar, conèixer altres cultures, relacionar-se amb diferents persones, descobrir països, costums … sense perdre de vista el seu desenvolupament i acompliment professional, que els hi permet pagar-se la seva forma de vida.

Qui viatja constantment, sap que no pot fer provisió de béns materials ja que les motxilles i les maletes tenen una mida que posen el límit a l’equipatge que transporten. Així, són persones sense grans afeccions materials, que viuen de forma senzilla i miren molt bé en què gasten els seus diners. No els importa allotjar-se en allotjaments econòmics i prescindir de luxes superflus.

La majoria dels nòmades digitals són persones autosuficients, amb una àmplia gamma de recursos per desenvolupar-se en diferents situacions i previsores.

Un altre tret comú entre els nòmades digitals és la seva tenacitat, ja que per treballar de forma remota, des de llocs sovint paradisíacs, cal tenir molta força de voluntat per complir amb la jornada laboral i amb els terminis de lliurament.

I per descomptat, la tecnologia no té misteris per a aquests professionals, es valen del seu coneixement de l’univers digital per adaptar-se de forma ràpida i còmoda a les noves destinacions, contactar amb persones allà on van, trobar allotjaments i transports barats, realitzar gestions administratives …

coworking digital nomad barcelona

Professió d’un Digital Nomad

Les professions habituals a què es dediquen els Digital Nomads tenen com a punt en comú la seva dependència total a la connexió a internet i al seu dispositiu de treball.

Les professions més comuns entre els nòmades digitals són les de: periodistes, fotògrafs, corresponsals, freelances, enterpreuners, escriptors, artistes, dissenyadors web, programadors, bloggers, community managers, professionals del màrqueting digital, dissenyadors gràfics …

Tots ells necessiten d’una bona connexió a internet i valoren positivament altres elements, com els que s’enumeren a la web de Nomad List tals com: clima, diversió, cost de vida, seguretat, sanitat, riscos …

Pel que fa a el lloc de treball, disposar d’un lloc professional amb tots els serveis on treballar de forma tranquil·la i concentrada és un plus. Sovint necessiten llogar un coworking per hores o una sala per a reunions o videoconferències, aquests són els serveis que Businesscenters Barcelona ofereixen a aquests perfils amb gran acollida.

centro de negocios barcelona

Et sents identificat?

Si decideixes llançar-te i emprendre una nova vida, et deixem alguns consells que esperem siguin d’utilitat:

  • Contracta una assegurança apropiada de viatges, que inclogui cobertura en sanitat, accidents, pèrdues i robatoris.
  • Per no perdre clients i negoci, aconsellem la contractació d’un servei d‘oficina virtual, que atengui les trucades, gestioni agenda i tasques logístiques.
  • Si vas a obrir mercat allà on vagis, tingues present que et serà útil comptar amb un servei de traducció de documents, serveis, contractes… així com de gestoria i assessorament empresarial. Coneix el que Businesscenters Barcelona pot aportar en aquest punt aquí.
  • Mantingues l’equip de treball sempre controlat i en un lloc segur, juntament amb el teu documentació i diners. El millor és portar sempre a sobre tots aquests elements tan indispensables en el dia a dia. Per a això, és aconsellable fer-se amb dispositius de reduït grandària i pes.
  • Coneix el tipus d’adaptadors que s’utilitzen al país de destinació i que necessitaràs per carregar els teus dispositius electrònics.
  • Traça un esquema de viatge, encara que sigui elementa, amb els llocs que segurament visitaràs. És aconsellable sortir amb la informació adequada dels llocs en què podràs treballar amb garanties, que compten amb connexió segura i ràpida.
  • També t’estalviarà pressupost conèixer el tipus de canvi més apropiat per a cada moneda i els llocs recomanats per a realitzar el canvi de divises.
  • Realitza còpies de seguretat amb freqüència, idealment en el núvol, per no dependre d’un altre dispositiu que a més d’ocupar lloc es pot trencar fàcilment.

 

A Businesscenters Barcelona tenim el lloc ideal perquè desenvolupis la teva feina amb totes les garanties, consulta els nostres serveis i sobretot les nostres cèntriques ubicacions. T’encantaran els nostres edificis d’oficines!

Entradas relacionadas