Mètriques de productivitat dels empleats: l’enfocament en el rendiment i l’eficàcia

Comparte en redes

En el món laboral actual, la forma en què les empreses avaluen l’acompliment dels seus empleats està experimentant un canvi significatiu. El tradicional enfocament en el presentisme, que mesura la quantitat d’hores que un empleat passa en el seu lloc de treball, està sent reemplaçat per un enfocament més centrat en l’eficàcia i el rendiment individual. En aquesta era de treball més flexible i remot, les organitzacions estan començant a comprendre que la presència física no sempre es tradueix en productivitat. En aquest article, explorarem per què les mètriques de productivitat basades en el rendiment són més rellevants en l’avaluació del compromís dels empleats i com això pot beneficiar tant a les empreses com als seus equips.

 

El canvi en la cultura laboral

Durant molt de temps, la cultura laboral ha estat impregnada de la idea que treballar més hores significa ser més productiu i compromès. No obstant això, aquesta mentalitat ha demostrat ser obsoleta i poc efectiva. La tecnologia ha transformat la forma en què treballem, permetent-nos fer les nostres tasques des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Això ha portat a una major flexibilitat en els horaris laborals i ha demostrat que la productivitat no està necessàriament vinculada al temps invertit, sinó als resultats obtinguts.

L’enfocament en l’eficàcia i el rendiment

En lloc d’avaluar el compromís dels empleats per la quantitat d’hores que passen en els seus escriptoris, les empreses modernes estan adoptant un enfocament més centrat en el rendiment i l’eficàcia. Les mètriques de productivitat es basen ara en els resultats i assoliments tangibles que els empleats aporten a l’organització. Aquesta avaluació se centra en preguntes importants com: quin és l’impacte del treball de l’empleat en els objectius de l’empresa? Quina qualitat té el treball lliurat? Com s’ha millorat o optimitzat un procés gràcies a la seva contribució?

 

 

Beneficis per a les empreses

Aquest canvi en les mètriques de productivitat pot resultar altament beneficiós per a les empreses. En primer lloc, permet una avaluació més justa i precisa de l’acompliment dels empleats, la qual cosa porta a un reconeixement més encertat d’aquells que realment estan contribuint a l’èxit de l’organització. Això pot augmentar la moral i la satisfacció en el treball, fomentant una cultura de reconeixement i recompensa pels resultats obtinguts.

En segon lloc, enfocar-se en l’eficàcia i el rendiment ajuda a identificar àrees de millora tant per als empleats com per a l’empresa. Si un empleat està produint resultats insatisfactoris, es poden implementar accions de formació i desenvolupament per a millorar les seves habilitats i acompliment. D’igual manera, l’empresa pot identificar processos ineficients i treballar en la seva optimització per a augmentar la productivitat general.

Beneficis per als empleats

El canvi en les mètriques de productivitat també beneficia als empleats. En lloc de sentir-se pressionats per complir amb un horari fix, els empleats poden centrar-se en produir resultats significatius i d’alta qualitat. Això els brinda una major autonomia i flexibilitat per a organitzar el seu treball de manera que millor s’adapti a les seves habilitats i estils de treball.

A més, l’enfocament en el rendiment i l’eficàcia també permet reconèixer i valorar el treball individual. Els empleats se senten més motivats quan els seus assoliments són reconeguts i benvolguts. Això crea un ambient de treball més positiu i estimulant, la qual cosa al seu torn pot conduir a una major retenció del talent i un augment en la lleialtat cap a l’empresa.

Centre de negocis Barcelona Business Centers

Des dels nostres serveis de lloguer d’oficines i despatxos a Passeig de Gràcia a Barcelona, oferim espais professionals perquè empreses de diferents sectors trobin amb nosaltres el seu espai de treball ideal.

Si necessites una oficina a Barcelona consulta les nostres ofertes i espais disponibles sense Compromís. T’esperem!

Entradas relacionadas

Obrir xat
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋 Com et podem ajudar?