5 trets de personalitat favorables als negocis

despachos y oficinas baratos en barcelona

Comparte en redes

Que els emprenedors estan fets d’una pasta especial és conegut per tothom. Durant els 20 anys que Business Centers portem oberts, hem pogut comprovar alguns trets comuns que tenen els empresaris que son capaços de portar la seva empresa amb èxit.

I és que, sovint, l’èxit d’una empresa no depèn de factors externs o cops de sort, més aviat va unit, en gran mesura, a les capacitats i a la mentalitat de l’empresari.

A continuació, disseccionarem les característiques fonamentals d’un emprenedor:

  1. Capacitat d’esforç

Com al soldat a qui a la mili se li suposa la valentia, als emprenedors se’ls suposa la capacitat d’esforç. Només un empresari d’èxit coneix tot el que ha hagut de sacrificar per treure la seva empresa endavant: temps amb la família, amb les amics i per a ell/a mateix/a, sense oblidar l’esforç econòmic referent a l’estalvi i la inversió que ha hagut de fer, sobretot durant els primers anys de l’empresa.

Quan la societat veu un empresari d’èxit, sovint només observa els beneficis i els avantatges del lloc aconseguit, que és només la punta de l’ iceberg que sobresurt del mar. Per sota de la superfície és a on es troben el 80% de la massa de l’ iceberg restant, que no és visible a ulls d’altres persones: hores d’estudi, nits sense dormir per a finalitzar una entrega, formació, pràctica, …

– Veure característiques comunes als Nòmades Digitals a aquest post

 

lugar de trabajo freelance barcelona

  1. Constància

Per un emprenedor, no existeixen els horaris de treball fixos, jornades comercials i horaris reduïts, almenys durant les primeres fases del negoci. Aixecar una empresa des de cero requereix de paciència i constància, no abaixar els braços als moments d’insatisfacció, incertesa o crisi.

Un bon emprenedor és lleial a la seva feina i a la seva empresa, cada dia sap que el seu temps i dedicació se la deu a l’empresa que ha creat, amb la ment sempre posada en assolir els objectius de negoci fixats a principis d’anys. L’ entrepreneur d’èxit sap quan no ha de descansar (i sovint no sap quan sí fer-ho…) i sap que tots els dies ha de fer un seguit de rutines i la quantitat d’hores que s’hi ha de dedicar per tal que els comptes quadrin. És per això que des de Business Centers Barcelona oferim flexibilitat a les hores d’entrada i sortida de l’edifici.

Quan un emprenedor fa cada dia una quantitat variable d’hores, un dia s’agafa festa i un altre també, un dia va a treballar i una setmana no… el pronòstic no és favorable a l’empresa que porta entre mans.

emprendedor zaragoza

 

  1. Ment analítica

Els emprenedors d’èxit son uns excel·lents lectors de les situacions, de les persones, del mercat, de l’entorn,… més enllà de les sensacions, un bon emprenedor és capaç de traduir les seves intuïcions en dades concretes, gràfiques i DAFOs de forma immediata.

Reconeix a on es troben les oportunitats i determina les accions que s’han de prendre per a aprofitar-les i on son els riscos i les amenaces, i determinar les mesures de contingència necessàries per a què no li afectin. Més enllà de la fase identificativa, saben interpretar i canalitzar els esdeveniments que se li acosten, plantejar estratègies per encarar amb èxit cada situació.

  1. Resiliència

La resiliència a la capacitat que tenen les persones per assumir les situacions poc favorables, doloroses i desafortunades, i sobreposar-se a elles.

La resiliència és un tret psicològic que és molt valorat a les empreses, ja que determina el nivell de competitivitat de la persona, les formes com s’enfronta i s’adapta a situacions desfavorables.

I és que, quan un negoci està aixecant el vol, ha de fer front a innumerables adversitats i complicacions que suposen un gran repte mental pels empresaris que només volen que la seva empresa surti a la superfície.

empresaria barcelona

  1. Perfeccionisme

Sembla que el lema “les coses es fan bé o no es fan” està gravat a les mentalitats dels empresaris d’èxit. Saben que, per a la seva tranquil·litat, és millor que no quedin caps per lligar que puguin tornar-s’hi en contra de la seva activitat en un moment donat.

Quan una empresa comença, té moltes coses en contra, sobre tot perquè es tracta d’una marca desconeguda i perquè els seus productes o serveis no tenen referències, i l’empresari sap que només amb una tasca inqüestionable aconseguirà el reconeixement necessari per a que la seva empresa aixequi el vol.

 

Coneix els nostres edificis d’oficines al Carrer Còrsega i a Passeig de Gràcia, t’encantaran!

Entradas relacionadas

Obrir xat
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋 Com et podem ajudar?