Com separar espais de treball sense obres

espacio de trabajo

Comparte en redes

En un entorn d’oficina, la separació efectiva dels espais de treball és essencial per a fomentar l’eficiència, la col·laboració i el benestar dels empleats. La distribució adequada dels espais pot millorar la concentració, reduir les distraccions i promoure un ambient de treball productiu. En aquest article a Barcelona Business Centers, explorarem diverses estratègies i solucions pràctiques per a separar els espais de treball dins d’una oficina. Des de la planificació de la disposició fins a l’ús de mobles i elements visuals, descobriràs com crear un entorn laboral organitzat i funcional que maximitzi el rendiment dels teus empleats.

  • Planificació i disseny de la disposició:

La planificació acurada de la disposició dels espais de treball és el primer pas per a aconseguir una separació efectiva en una oficina. Considera la naturalesa de les tasques que es realitzen i les necessitats de col·laboració dels equips. Agrupa els empleats en funció de la seva funció o departament, creant àrees específiques per a cada equip. Si és possible, col·loca àrees de treball més tranquil·les lluny de zones amb major moviment i soroll. A més, assegura’t de deixar suficient espai entre els escriptoris per a una circulació còmoda i una sensació de privacitat.

 

 

  • Mobles modulars i divisors:

L’ús de mobles modulars i divisors és una estratègia efectiva per a separar visualment els espais de treball en una oficina. Els escriptoris modulars poden adaptar-se i reconfigurar-se segons les necessitats canviants de l’empresa. Pots utilitzar panells divisoris, paravents o prestatgeries altes per a crear una separació física entre els escriptoris i les àrees de treball. Aquests elements no sols ajuden a delimitar l’espai, sinó que també brinden una sensació de privacitat i redueixen el soroll i les distraccions visuals.

  • Sales de reunions i àrees de descans:

Per a promoure la col·laboració i la separació d’espais de treball, és essencial comptar amb sales de reunions i àrees de descans adequades. Aquestes àrees proporcionen llocs designats per a reunions, discussions i moments de relaxació. Les sales de reunions es poden equipar amb taules i cadires ergonòmiques, pissarres o pantalles per a presentacions. Les àrees de descans, d’altra banda, poden comptar amb sofàs còmodes, taules de cafè i plantes per a crear un ambient relaxant. Aquestes zones separades fomenten la interacció social i ofereixen un canvi d’escenari necessari per als empleats.

  • Ús d’elements visuals i acústics:

A més de la separació física, l’ús d’elements visuals i acústics pot ajudar a dividir els espais de treball i minimitzar les distraccions. Les pantalles acústiques o els panells d’absorció de so poden reduir el soroll i millorar la concentració. També es poden utilitzar colors o revestiments de paret diferents per a delimitar visualment àrees específiques de l’oficina. Senyalitzar els espais o utilitzar plantes i prestatgeries com a barreres visuals també és útil per a crear una sensació de separació i privacitat.

  • Polítiques d’espai de treball i horaris flexibles:

A més de les solucions físiques, implementar polítiques d’espai de treball i horaris flexibles pot contribuir a la separació efectiva dels espais de treball. Per exemple, establir horaris de treball escalonats per als empleats pot reduir la congestió i el soroll a l’oficina, proporcionant a cada individu un període de temps més tranquil per a concentrar-se. També pots considerar la implementació de polítiques de treball remot o dies de treball flexibles, on els empleats puguin treballar des de casa o en espais alternatius segons sigui necessari.

organización espacio de trabajo

La importància de la il·luminació en una oficina: millorant la productivitat i el benestar

La il·luminació és un aspecte crucial però sovint subestimat en el disseny d’una oficina. La qualitat i el nivell adequat d’il·luminació tenen un impacte significatiu en la productivitat, la salut i el benestar dels empleats. Una il·luminació inadequada pot causar fatiga visual, disminució de l’enfocament i afectar negativament l’estat d’ànim. En aquest article, explorarem la importància de la il·luminació en una oficina i com es pot optimitzar per a crear un entorn de treball més saludable i productiu.

  • Il·luminació natural:

La il·luminació natural és la forma més efectiva i beneficiosa d’il·luminació en una oficina. La llum natural no sols millora l’estat d’ànim i el benestar general dels empleats, sinó que també ajuda a regular el ritme circadiari, promovent un somni saludable i una major concentració durant el dia. És important maximitzar l’entrada de llum natural en l’oficina a través de finestres grans, claraboies o parets de vidre. Col·locar escriptoris i àrees de treball prop de les fonts de llum natural permetrà que els empleats gaudeixin dels seus beneficis.

  • Il·luminació adequada:

A més de la il·luminació natural, és essencial garantir una il·luminació adequada en tota l’oficina. La il·luminació insuficient pot causar fatiga visual, dificultat per a llegir o fer tasques detallades, i disminució de la concentració. D’altra banda, una il·luminació massa brillant pot causar enlluernament i malestar. És important establir un equilibri adequat i proporcionar una il·luminació uniforme en tot l’espai de treball. Això es pot aconseguir mitjançant l’ús de llums de sostre, llums encastades o llums d’escriptori que brindin una il·luminació ambiental i de tasca adequada.

  • Temperatura de color:

La temperatura de color de la il·luminació també juga un paper important en la productivitat i el benestar dels empleats. Les llums de to càlid, similars a la llum del sol a l’alba o al capvespre, promouen la relaxació i la sensació de calidesa en l’ambient. D’altra banda, les llums de to fred, similars a la llum natural del migdia, estimulen la concentració i l’atenció. L’elecció de la temperatura de color adequada dependrà de les necessitats específiques de l’oficina i les tasques realitzades. Per exemple, àrees de descans i sales de reunions poden beneficiar-se de llums de to càlid, mentre que àrees de treball i sales de conferències poden requerir llums de to fred per a una major productivitat.

  • Control i regulació de la il·luminació:

Proporcionar als empleats el control sobre el seu entorn d’il·luminació pot tenir un impacte significatiu en el seu benestar i productivitat. L’ús de sistemes d’il·luminació regulable permet als empleats ajustar la intensitat de la llum d’acord amb les seves preferències i necessitats. A més, implementar sistemes d’il·luminació intel·ligents que s’adaptin automàticament a la llum natural disponible pot ajudar a mantenir una il·luminació constant i equilibrada al llarg del dia. El control individual de la il·luminació també permet als empleats adaptar el seu entorn segons les tasques específiques que estiguin realitzant, la qual cosa millora l’eficiència i la comoditat.

  • Disseny ergonòmic i benestar visual:

La il·luminació adequada també està estretament relacionada amb el disseny ergonòmic i el benestar visual en una oficina. La ubicació correcta de les llums, evitant enlluernaments i ombres molestes en els escriptoris, és fonamental per a reduir la fatiga visual i les molèsties oculars. A més, s’ha de parar esment a la disposició dels monitors de l’orinador en relació amb la il·luminació per a evitar reflexos i enlluernaments en les pantalles. A més, animar als empleats a prendre descansos regulars per a descansar la vista i realitzar exercicis oculars pot ajudar a prevenir la fatiga visual i millorar el rendiment general.

iluminación natural

Lloguer d’oficines a Business Centers en Passeig de Gràcia

A Barcelona Business Centers a Passeig de Gràcia gaudim d’una ubicació privilegiada. El Passeig de Gràcia és un dels centres neuràlgics comercials i de negocis de Barcelona. Estem molt prop de tota mena de serveis de restauració i d’oci, totes les facilitats al teu abast. El nostre centre de negocis a Barcelona ofereix lloguer de despatxos i oficines des de fa més de 20 anys, serveis professionals i de qualitat per a garantir un adequat servei a les empreses que venen al nostre business center. Truca’ns i informa’t sense compromís.

Entradas relacionadas

Obrir xat
Necessites ajuda?
Scan the code
Hola 👋 Com et podem ajudar?