Flexiworking, la tendència d’aquest 2019

flexiwork

Comparte en redes

Si recentment has sentit parlar de flexiworking, potser el primer que et vingui al cap sigui flexibilitat laboral. No obstant això, va molt més enllà, i sorgeix d’una observació intel·ligent: l’important és fer bé la feina, no a quines hores estiguis en el teu lloc.

El món laboral està canviant, i tot i que el salari segueix sent el factor determinant en triar un lloc de treball, cada vegada més empleats busquen l’equilibri entre la vida personal i professional. De fet, ja constitueix el segon factor de major rellevància, tal com es desprèn de l’estudi anual Randstad Employer Brand Research.

El flexiworking consisteix a eliminar els horaris fixos d’entrada i sortida i donar llibertat als treballadors. A més, també contempla la possibilitat de treballar a distància.

innovación barcelona

Encara que determinades ocupacions exigeixen complir amb horaris prefixats, en moltes altres l’obligació d’un horari de treball rígid no té sentit. Per això, cada vegada més centre de negocis a Barcelona estan llançant programes de flexibilització del treball, generalment amb èxit.

Els beneficis del flexiworking

Si les empreses volen retenir talent han de motivar als seus empleats. Una manera de fer-ho és deixant enrere l’estandardització dels horaris d’oficina i buscar una major flexibilitat que permeti als treballadors trobar un equilibri entre la vida personal i la laboral. Per què el flexiworking ha de ser una prioritat per a aquest 2019?

-Fomenta la conciliació laboral: Les empreses cada vegada valoren més la productivitat en lloc de les hores de treball. La llibertat en l’elecció dels horaris facilita la conciliació laboral i familiar, permetent una millor adaptació a la vida quotidiana.

– Disminueix l’absentisme laboral: En poder triar horaris, els treballadors troben menys motius per faltar a la feina, augmentant les hores efectives i productivitat

-Reducció d’estrès: Cada vegada ens preocupem més per una qualitat de vida òptima. La salut i el benestar de l’empleat ja és una prioritat per a les empreses i una major flexibilitat en el treball ajuda a reduir l’estrès i l’ansietat. Unes instal·lacions adequades per desconnectar en els temps de descans contribueixen a tenir uns treballadors més sans i compromesos.

-Major estalvi en despeses fixes i desplaçaments: Un horari flexible o teletreball permeten llogar oficines a Barcelona més petites on economitzar despeses com electricitat. A més, també suposarà un estalvi en desplaçaments i temps

-Major productivitat: Un empleat amb horaris flexibles treballarà en moments que disposi de més energia i més motivació. Alguns estudis reflecteixen que el teletreball augmenta la productivitat un 15%.

Cada vegada més empleats busquen l’equilibri entre la vida personal i professional, un dels principals beneficis del flexiworking

Els espais de treball flexibles estan en auge i els centres de negocis ajuden a retenir i atreure el talent, a més d’oferir als professionals un servei que s’adapta molt millor al que busquen

Aquests espais afavoreixen el networking i la creació de sinergies entre empreses de diferent índole. Seguint aquesta tendència, Business Center Barcelona posa a disposició de totes les empreses gairebé 1.000 metres quadrats d’espai d’oficines en un entorn que va més enllà del coworking.

alquilar coworking barcelona

 

Desenvolupa el concepte de treball col·laboratiu mitjançant un intens programa de conferències, sales de reunió, oficina virtual i més activitats col·laboratives per afavorir un millor ambient a la feina i la creació d’un sentiment de comunitat.

Empreses com el Banc Santander ja han implantat el flexiworking, defensant que, si un empleat està content en el seu espai de treball, això es traduirà en un augment de la productivitat i promoció del pensament innovador.

CONSULTA LES NOSTRES OFERTES I PROMOCIONS D’OFICINES A BARCELONA

La felicitat plena de l’empleat és l’objectiu de les empreses per atraure talent, especialment, en el panorama ultracompetitiu laboral d’avui en dia. Les empreses que no siguin flexibles no només no atrauran al millor talent, sinó que correran el risc que els empleats busquin la flexibilitat i la conciliació en un altre lloc.

Com podem gestionar el flexiworking?  

En ocasions, les empreses no posen en marxa pràctiques de flexibilització laboral per no saber com gestionar-les. Actualment existeixen aplicacions on pots registrar la jornada laboral des de qualsevol plataforma d’escriptori i mòbil.

A més de seleccionar l’horari que més et convingui podràs gestionar les vacances i dies lliures. Un gestor de tasques i projectes permet aprofitar-se dels avantatges del flexiworking sense haver de renunciar-hi.

En els nostres Business Center a Passeig de Gràcia i Carrer Còrsega oferim tots els serveis necessaris perquè l’empleat tingui un espai de treball flexible, innovador i obert a la conciliació laboral i familiar.

Entradas relacionadas